ii. Publikum

Det er mange grunner til at du ønsker å lese denne boken. Et av spørsmålene mange reiser er, "hvorfor gå gjennom alt bryet med å manuelt bygge et Linux-system fra bunnen av når du bare kan laste ned og installere et eksisterende?"

En viktig grunn til at dette prosjektet eksisterer, er å hjelpe deg å lære hvordan et Linux-system fungerer fra innsiden og utsiden. Å bygge et LFS-system hjelper til med å demonstrere hva som Linux består av, og hvordan ting fungerer sammen og avhenger av hverandre. Noe av det beste som denne læringsopplevelsen kan gi, er muligheten til å tilpasse et Linux-system som passer dine egne unike behov.

En annen viktig fordel med LFS er at det lar deg ha mer kontroll over systemet uten å stole på noen annens Linux-implementering. Med LFS er du i førersetet og dikterer alle aspekter av systemet.

LFS lar deg lage veldig kompakte Linux-systemer. Når du installerer vanlige distribusjoner, blir du ofte tvunget til å installere mange programmer som sannsynligvis aldri blir brukt eller forstått. Disse programmene sløser med ressurser. Du kan hevde at med dagens harddisk og CPUer er slike ressurser ikke lenger et hensyn. Noen ganger er du imidlertid fremdeles begrenset av størrelseshensyn om ikke annet. Tenk på oppstartbare CD-er, USB-pinner og innebygde systemer. Dette er områder der LFS kan være fordelaktig.

En annen fordel med et spesialbygget Linux-system er sikkerhet. Ved å kompilere hele systemet fra kildekode, har du fullmakt til å kontrollere alt og bruke alle ønskede sikkerhetsoppdateringer. Det er ikke lenger nødvendig å vente på at noen andre skal samle binære pakker som fikser et sikkerhetshull. Med mindre du undersøker oppdateringen og implementerer den selv, har du ingen garanti for at den nye binære pakken ble bygget riktig og løser problemet tilstrekkelig.

Målet med Linux From Scratch er å bygge et komplett og brukbart fundamentnivå-system. Hvis du ikke ønsker å bygge ditt eget Linux-system fra bunnen av, kan du likevel ha fordel av informasjonen i denne boken.

Det er for mange andre gode grunner til å bygge ditt eget LFS-system til å liste dem alle her. Til slutt er utdanning uten tvil den kraftigste av årsakene. Når du fortsetter med LFS-opplevelsen din, vil du oppdage kraften som informasjon og kunnskap virkelig gir.

Forrige Hjem Neste