iii. LFS Målarkitekturer

De primære målarkitekturene til LFS er AMD / Intel x86 (32-biters) og x86_64 (64-biters) CPU-er. På den annen side er instruksjonene i denne boka også kjent for å fungere, med noen modifikasjoner, med Power PC og ARM CPUer. For å bygge et system som bruker en av disse prosessorene, er hovedforutsetningen, i tillegg til de på neste side, et eksisterende Linux-system som en tidligere LFS-installasjon, Ubuntu, Red Hat / Fedora, SuSE eller annen distribusjon som er målrettet arkitekturen du har. Legg også merke til at en 32-bit distribusjon kan installeres og brukes som et vertssystem på en 64-bit AMD / Intel-datamaskin.

For å bygge LFS er gevinsten av å bygge på et 64-biters system sammenlignet med et 32-biters system minimal. For eksempel, i en testbygging av LFS-9.1 på et Core i7-4790 CPU-basert system, ved bruk av 4 kjerner, ble følgende statistikk målt:

Arkitektur Byggetid Størrelse
32-bit 239.9 minutter 3.6 GB
64-bit 233.2 minutter 4.4 GB

Som du ser, på den samme maskinvaren er 64-biters build bare 3% raskere og er 22% større enn 32-biters build. Hvis du planlegger å bruke LFS som en LAMP-server, eller en brannmur, kan en 32-biters CPU i stor grad være tilstrekkelig. På den annen side trenger flere pakker i BLFS nå mer enn 4 GB RAM for å bygges og / eller for å kjøre, slik at hvis du planlegger å bruke LFS som skrivebord, anbefaler LFS-forfatterne å bygge videre på et 64-biters system.

Standard 64-biters som er resultat fra LFS, regnes som et "rent" 64-biters system. Det vil si at den bare støtter 64-bit kjørbare filer. Å bygge et "multi-lib" -system krever kompilering av mange applikasjoner to ganger, en gang for et 32-biters system og en gang for et 64-biters system. Dette støttes ikke direkte på LFS fordi det vil forstyrre det pedagogiske målet om å gi instruksjonene som trengs for et enkelt Linux-system. Noen LFS / BLFS-redaktører har en kopi med LFS for multilib, som er tilgjengelig på http://www.linuxfromscratch.org/~thomas/multilib/index.html. Men det er et avansert emne.

Forrige Hjem Neste