iv. Forutsetninger

Å bygge et LFS-system er ikke en enkel oppgave. Det krever et visst nivå av eksisterende kunnskap om Unix systemadministrasjon for å løse problemer og korrekt utføre kommandoene som er oppført. Som et absolutt minimum, bør du allerede ha muligheten til å bruke kommandolinjen (skallet) til å kopiere eller flytte filer og kataloger, liste katalog- og filinnhold, og endre gjeldende katalog. Det forventes også at du har en rimelig kunnskap om bruk og installasjon av Linux-programvare.

Fordi LFS-boken forutsetter minst dette grunnleggende ferdighetsnivået, er det lite sannsynlig at de forskjellige støtteforumene for LFS vil kunne gi deg mye hjelp på disse områdene. Du vil oppdage at spørsmålene dine om slik grunnleggende kunnskap sannsynligvis vil bli ubesvart, eller at du ganske enkelt vil bli henvist til LFSs viktige forhåndsleseliste.

Før du bygger et LFS-system, anbefaler vi å lese følgende:

  • Software-Building-HOWTO http://www.tldp.org/HOWTO/Software-Building-HOWTO.html
    Dette er en omfattende guide til å bygge og installere “generiske” Unix-programvarepakker under Linux. Selv om det ble skrevet for en tid tilbake, gir det fortsatt et godt sammendrag av de grunnleggende teknikkene som trengs for å bygge og installere programvare.
  • Nybegynnerguide for installasjon fra kilden http://moi.vonos.net/linux/beginners-installing-from-source/
    Denne guiden gir et godt sammendrag av grunnleggende ferdigheter og teknikker som trengs for å bygge programvare fra kildekode.
Forrige Hjem Neste